kolmapäev, 4. märts 2015

Nädalajagu uut elu

Täpselt nädal aega oleme abikaasaga toitunud LCHF reeglite järgi. Muidugi mõista ei võistle me omavahel, kuid ikkagi ;), meestel on kuidagi lihtsam. No nt pole tal pea valutanud, seebimaitset pole suus olnud ja väsimust ka mitte. Ma ei teagi, kui palju kilosid ma nädalaga kaotasin, sest kaalu ostsin alles reede õhtul (toitumist alustasin kolmapäeval). Reede hilisõhtust kolmapäevani oli kaalukaotus 1.9 kg. No olgem ausad, on ka mida kaotada. Enesetunne on igatahes väga hea ja midagi peale vajaliku ja õige toidu suhu pista ei taha.
Küpsetasin täna ühe koogikäki. Laps väga tahtis. Üle kuu aja olid koogid meie peres igapäevased, mul lihtsalt oli meeletu küpsetusmaania. Katsetasin erinevaid glasuure ja koogid ise ka olid ikka väga rammusad. Täna tegin elus esimest korda nii  kooki, et mitte kordagi ei maitsenud mitte midagi. Ma teen alati kooke tunde järgi, vahel vaatan retseptidest vaid koostist. Laps sõi, tõstis näpud püsti ja ütles, et väga hea on. Talle on siiani uskumatu, et terve kook ongi tema jaoks ja me ei võta tükikestki. Ausalt, ei isuta. Ses koogis on pea  kaks klaasi suhkrut, lisaks veel toffeesiirupit, kakaod jms.



Kui tulevad ootamatud külalised ja kibekiirelt on kooki tarvis, siis:
vahusta 6 munavalget kõvaks vahuks
teises kausis vahusta 6 munakollast 1 1/2 klaasi suhkruga, lisa veidi ka vaniljesuhkrut
lisa ca 200 grammi sulatatud võid (pigem rohkem kui vähem) ning vahusta veel
lisa vahustatud munavalge, sega.  Lisa juurde 2 klaasi jahu, mille hulka on segatud 2 teelusikatäit küpsetuspulbrit.Sega kõik läbi. (mina kasutan miksrit, saab kiiremini) Ja ongi valmis, nüüd tuleb segu vaid küpsetuspaberiga kaetud lahtikäidavasse koogivormi valada (segu on umbes hapukoorepaksune),  200- kraadises ahjus (pöördõhuga) 30 minutit küpsetada. Koogi sisse võib lisada mida iganes, nt virsikuid, õunu, šokolaaditükke, rosinaid, mandleid, pähkelid jne jne.
Mina valasin pool taignast vormi, teise poole sisse segasin kakaod ning valasin peale, veits toffeekreemi ka, tuligi värviline käkk :), enne kui šokolaadi jõudsin hakata glasuuriks sulatama, oli lapsel juba nuga koogis. Ju siis polnud glasuuri vaja. See on tõeliselt lollikindel ja äärmiselt lihtne kook, õnnestub absoluutselt kõigil.

Tervislikkusest me koogi puhul ei räägi, eks :). See polegi kõigile mõeldud, söövad need, kes seda endale lubada saavad  :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar